Converses etèries

“Una veritat és allò el contrari de la qual també és vertader”.

(Oscar Wilde)

277x4e2ee2305cb4[Bucholz]

Avui he quedat per fer una copa amb Wilde. Gairebé no l’he reconegut, he canviat molt des de l’última vegada. M’ha dit que està especialment content perquè per fi ha pogut acabar d’escriure una novel·la que tenia entre mans. Està especialment satisfet, perquè segurament serà objecte de crítica per a molta gent d’ètica elevada i moral recta. Li he demanat per què un retrat costumista de la societat burgesa hauria de ser tan transgressor i s’ha limitat a somriure maliciosament. M’agrada quan ho fa. Tanta habilitat que té amb les paraules i no necessita dir-ne cap per fer-se entendre.

M’ha fet beure un altre gintònic perquè diu que així milloraré la meva dialèctica. Està convençut, que “després de la primera copa es veuen les coses com es desitjaria que fossin. Després de la segona, les coses es veuen com no són. Finalment, es veuen les coses com són en realitat, i això és el més horrible del món”. No ho sé, jo li dic que finalment no veig res de res i que cant molt fort.

Discutim. Odiï que sempre vulgui tenir la raó, però he de reconèixer que és eloqüent. Per això sempre acab demanant-li consell i absorbint les seves respostes. Tranquil·litza’t, em diu, l’única cosa que sabem del cert sobre la naturalesa humana és que canvia. D’acord, ho accept. Tanmateix Heràclit ja ho va dir en el seu moment i això no és més que una paràfrasi.

No puc beure més o em posaré a cantar. Li faig saber que he deixat de distingir entre realitat i ficció. I què?, contesta, la nostra vida real sol ser la vida que no duim.

Converses etèries

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s