A nostra pàtria

Ferreriencs cantem a nostra pàtria,
a sa que és niu dels més tendres amors.

(Himne de Ferrereis)

aea440a0f13811e1a5a612313b0a4c95_7

I de cop te notes alguna cosa humida a la galta que no havies previst d’ençà que te fas la forta. No te n’has adonat quan naixia subtil al llagrimal i sense voler has obert la caixa de Pandora. I ara és tard per tancar-la. La humitat als ulls te recorda on ets i el gust estranyament salat on voldries ser. Ryanair t’envia un missatge per dir-te que encara no has facturat i l’escena es torna més patètica.

Després d’haver-te deshidratat un poc t’aixugues les llàgrimes i te resignes, perquè resignar-te és l’única cosa que pots fer i perquè racionalment no tens motius per estar trista. Però en aquest moment no hi ha raó que valgui i la llista d’arguments que t’has escrit per convèncer-te s’esborra amb els records dels altres anys i els desitjos i les il·lusions que tenies per a aquesta edició de les festes.

Tot torna: les festes, els cavalls, la pomada i les avellanes dins els sostenidors, te repeteixes. I te mires els peus per comprovar que els cordons de les sabates no estan fermats entre ells, perquè tens la sensació que alguna cosa t’està fent la traveta. Aquest any no tastaràs les albergínies plenes ni les pilotes. No hi seràs quan soni el primer toc ni quan esclatin les festes i no t’asseuràs a taula per repassar les anècdotes del dia intentant pronunciar bé totes les paraules. I contra això el seny hi té ben poca cosa a fer.

I te repetiexes que tot torna. Però ara totes les emocions són una: enyorança.

Anuncis
A nostra pàtria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s